Minden kiszivárgott a Nokia új, csupakamera mobiljáról

Nokia 9 PureView Új Kártyafüggetlen Mobiltelefon www.mobiltelefon-tartozek.hu

A napokban újabb részletek szivárogtak ki a Nokia különleges “csupakamera” okostelefonjáról, aminek érkezéséről a PC Fórum már szeptemberben beszámolt. A hamarosan talán hivatalosan is bejelentésre kerülő Nokia 9-re a gyártó annyi kamerát szerelt, mint korábban egyetlen készülékére sem – ennek köszönhetően pedig szokatlan kinézetű lett annak hátlapja is.

A most kiszivárgott videón ugyanakkor nem csak ez látható, de az is kiderül belőle, hogy a telefon 6 colos kijelzővel fog érkezni, ami 2K-s felbontásban tudja majd a képeket megjeleníteni, valamint, hogy lelkét egy Snapdragon 845-ös SoC fogja képezni. A készülékbe utóbbi mellé 6GB és 128 GB háttértár kerül majd, de lesz benne képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó és Qi vezeték nélküli töltés is.

Az még ugyanakkor erősen kérdéses, hogy a készülék mennyibe kerülhet majd, illetve hogy a rengeteg kamera milyen különleges képességekkel fogja felvértezni. Ez a telefon hivatalos bejelentésén derülhet majd ki, amire legkésőbb a február végi MWC-n lehet majd számítani – de nem kizárt, hogy már előtte, az idei CES-en leleplezi azt a gyártó.

Forrás:pcforum.hu/hirek

csjozsef