Meglepetés érheti mostantól, ha új iPhone-t vesz: se töltő, se füles nem lesz a dobozokban

Az Apple nemcsak a most bemutatott iPhone 12 családra terjesztette ki egyik fontos, környezetvédelmi okokra hivatkozva meghozott döntését, hanem a régebbi, de még forgalmazott mobilokra is.

Sem a konnektorba dugható töltőfej, sem hagyományos (madzagos) fülhallgató nem jár ezentúl a forgalomban lévő iPhone-okhoz. Az Apple az ökolábnyomuk csökkentésével magyarázza döntését.

A rendelkezés szorosan kapcsolódik a magyar idő szerint kedd este zajlott bemutatóhoz, ahol az iPhone 12-családé volt a főszerep. Már itt is elhangzott, hogy ezekhez a telefonokhoz nem csomagolnak adaptert és fülest, de a döntés valójában nemcsak ezekre a készülékre vonatkozik.

Hanem a már régebb óta kapható, de továbbra is forgalmazott iPhone XR-re, az új iPhone SE-re (a 2020-as kiadást értjük ez alatt), valamint a tavaly bejött 11-es széria modelljeire is.

A hálózati adapter eltűnésével a mobilok természetesen tölthetők maradnak, hiszen a dobozban továbbra is megtalálható az USB-C-s Lightning zsinór, ezek ezután is járnak a telefonokhoz.

Fontos megemlíteni, hogy a boltban lévő dobozokban még természetesen ott vannak az adapterek és az EarPods (nem összekeverendő a vezeték nélküli AirPodsszal), azokat viszont, amiket ezután szállítanak ki, már nem rendelkeznek ezekkel a kiegészítőkkel. Az Apple korábban kérdőívben is érdeklődött, mit szólnának egy ilyen lépéshez a felhasználók, a válasz pedig egyértelmű volt: a háztartások többségében mindig akad 1-2 felesleges adapter vagy fejhallgató.

hvg.hu
Ezt a bejegyzést a(z) Egyéb kategóriában tették közzé és a(z) , címkékkel rendelkezik.