Érdekes megoldásra váltana a Huawei a notch-ról

A notch az utóbbi idők legmegosztóbb “találmánya”, hiszen szinte minden gyártó átvette, nehogy lemaradjanak az egymás közt zajló rivalizálásban. A fogadtatása viszont elég vegyes, és sokan kifejezetten elutasítják ezt a megoldást.

Mivel a notch megítélése ennyire megosztó, ezért folyamatosan fejlesztenek a cégek, és elképzelhető, hogy a Huawei megoldása váltja majd a szenzorszigeteket. Koreai források szerint ők egy olyan mobilon dolgoznak, ami akár véget is vethet a notch-őrületnek.

Még mielőtt mindenki túl izgatottá válna, véleményünk szerint ez még rosszabb lenne a felhasználók számára. A Huawei terve az, hogy a felső vékony kereten kapjon helyet a hangszóró és a szenzorok, a szelfikamera pedig kicsit lentebb kerülne magában, mintha egy lyuk lenne a kijelzőben. (Korábban a Samsungnak is volt hasonló szabadalma.)

Huawei notch Új Kártyafüggetlen Mobiltelefon www.mobiltelefon-tartozek.hu
Huawei notch Új Kártyafüggetlen Mobiltelefon www.mobiltelefon-tartozek.hu

Kijelző venné körül, és mivel csak a kamera modult tartalmazná, így elég kicsi lehetne ez a “lyuk”. Kérdés persze, hogy az appok ezt hogy kezelnék, és az még inkább kérdéses, hogy a közönség hogyan fogadná. Véleményünk szerint nem jól. Nekünk erről rögtön a hibás TV-k ugranak be, melyeken fekete folt éktelenkedik, és az áruk töredékéért kaphatóak az outletekben.

A Vivo Nex S periszkópos, illetve az Oppo Find X elcsúsztatós megoldása sokkal elegánsabb, és kevésbé zavaró. Igazán rájöhetnének már a gyártók, hogy a felhasználók jó része nem akarja, hogy bármi apróság belelógjon a kijelzőbe, és inkább legyen egy picit vastagabb a keret, mivel ez jóval kevésbé zavaró.

Forrás:napidroid.hu

csjozsef