Brutális, 48 megapixeles mobilt mutathat be jövő héten a Xiaomi

Xiaomi Új Kártyafüggetlen Mobiltelefon www.mobiltelefon-tartozek.hu

A Xiaomi a jövő csütörtökön várhatóan egy olyan új mobiltelefont fog bemutatni, ami párját ritkítja majd – legalábbis a kamerájának felbontása tekintetében. A cég új – egyébként Redmi márkanév alatt megjelenő – készülékével készített képek felbontása ugyanis az egészen durva, 48 megapixelt is elérheti majd.

Legalábbis erre mutat a Xiaomi által a hét közepén kiadott meghívó egy sajtóeseményre, amiben a kínai cég egy ravasz kis utalást rejtett el. A képet alaposan megnézve ugyanis feltűnik, hogy a Redmi felirat árnyéka nem utóbbi betűit, hanem a “4800” feliratot adják ki – és ez jelölheti az új készülék kamerájának felbontását (és a két 0 esetleg azt, hogy dupla kameráról van szó).

A meghívóban a "Redmi" betűinek torz árnyékai a "4800" számot rajzolják ki
A meghívóban a “Redmi” betűinek torz árnyékai a “4800” számot rajzolják ki

A Xiaomi elnöke már decemberben bejelentette, hogy idén egy 48 megapixeles kamerával rendelkező telefont is ki fognak adni, de mindeddig nem lehetett tudni, hogy az mikor és milyen formában fog megérkezni – a meghívó pedig ennek megerősítését képezheti.

Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a 4800 nem a pixelek számára utal, hanem a telefon akkukapacitását jelöl, mAh-ban megadva, amely esetben értelemszerűen szupernagy felbontású kamera helyett szupernagy üzemidővel rendelkező telefon érkezhet jövő csütörtökön.

Ha mégis a kamerás jóslat jön be, akkor az új mobil vélhetően a Samsung által még ősszel bemutatott új Bright GM1 szenzort fogja használni a képek elkészítéséhez – az ugyanis pontosan ennyi pixelben képes az általa látott képeket rögzíteni.

Forrás:pcforum.hu/hirek

csjozsef