A Samsungnak köszönhetően a jövőben már 12 GB memóriával érkezhetnek a középkategóriás mobilok

Samsung Új Kártyafüggetlen Mobiltelefon www.mobiltelefon-tartozek.hu

A Samsung egy új chip csomagot mutatott be, amely a jövőben megjelenő mobilokba teljesít majd, és impozáns adatokkal rendelkezik, ráadásul ezt nem is a méregdrága mobilokba szánják.

Manapság már annyira nem lepődünk meg, ha egy csúcsmobil 10-12 GB memóriával érkezik, ám az olcsóbb kategóriában erről egyelőre még szó sincs. Ezen változtathat a Samsung, amely bemutatta az uMCP névre keresztelt multi-chip modult.

Az uMCP 12 GB LPDDR4X rendszer memóriából és UFS 3.0-ás háttértárból áll. Előbbi a gyártó által fejlesztett 24-gigabit RAM chipeken alapul. A Samsung egyébként már márciusban elkezdte gyártani a 12 GB memóriából álló modulokat, ám ezek még 6 db 16-gigabites chipen alapultak, míg az új megoldás esetében ehhez a kapacitáshoz már 4 db chip is elegendő ehhez.

A Samsung ezeket a középkategóriás mobilokba szánja, ráaádsul van egy 10 GB-os alternatívájuk is, amely 2 db 24-es, és 2 db 16-gigabites chipből épül fel. Az LPDDR4X memória egyébként 4.266 Mbps-re képes, így a sebességre biztosan nem lesz panasz.

Az UFS 3.0-ás háttértár kapacitása egyelőre nem ismert, ám ezt minden bizonnyal szabadon, a vevő kérésének megfelelően tudják majd konfigurálni. A Samsung próbálja minél gyorsabban elárasztani a piacot a két új csomaggal, és ha az ár megfelelő, akkor bizonyára bőven lesz vásárlójuk. Minden esetre ne lepődjünk meg, ha az olcsóbb szegmensben is megjelennek majd a 10-12 GB memóriával rendelkező mobilok.

Forrás:techlabor.hu